Forret   201
Print Opskrift i PDF
Krebsehalesalat.



Se stort billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

1 bg.

Krebsehaler

50 gr. Rejer
1 stk. Avocado moden

2,5 dl

Creme fraiche

1 stk.

Citron usprøjtet (skallen fintrevet)

½ stk. Citron (saften ca. 2 spsk.)
1 dl. Korianderblade (finthakket)

1 stk.

Rød chile (finthakket)

½ tsk. Salt groft

4 skv.

Godt brød (ristes)

 

Fremgangsmåde: Flæk avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en teske. Mos kø-det og bland det med creme fraichen. Vask for en sikkerheds skyld citronen grundigt, tilsæt den revne citronskal og saft, den finthakkede koriander, du kan faktisk også bruge roden, (gem nogle hele bladspidser til pynt), den finthakkede chili og salt.

Lad krebsehalerne dryppe af i et dørslag og pres væden godt fra, vend dem i dressingen og stil krebsesalaten afdækket på køl i ca. ½ time, smag salaten til med måske mere salt og peber.

Anret på dessert tallerkner, krebsehalesalaten på ristet brød, del hele portionen, det gør ikke noget man ikke kan se brødet. Pynt med rejer og de gemte korianderblade på toppen.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   202
Print Opskrift i PDF
Svinemørbrad i sur og sød sauce m. ris


Se stort billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

Marinade:

 

Antal personer: 4

1 spsk.

Kinisisk sojasauce

1 stk. Æggeblomme
1 spsk. Maizena

ca. 500 gr.

Svinemørbrad

Løse ris: 

4-5 dl.

Løse ris

6 dl. Vand
1-1½ tsk. Groft salt

Stegning af kød: 

2 tsk. Maizena

25 gr.

Margarine

1 tsk. Groft salt

1 ds.

Ananas i lage

1 ds. Bambusskud

2 fed.

Hvidløg

ca. 150 gr. Løg (grofthakket)

1 stk.

Gul peberfrugt

Sur & sød sauce: 

2 tsk. Maizena

4 spsk.

Vand

4 spsk. Ananaslage

2 spsk.

Hvidvinseddike

2 spsk. Brun farin

2 spsk.

Tomatketchup

2 spsk. Kinesisk soyasauce

2 spsk.

Salsa Brava

½ tsk.2 spsk.

Groft salt

Fremgangsmåde:

Marinade

Rør ingredienserne til marinaden sammen. Fjern »sølvsener« fra mørbraden og skær den i

ca. 1 - 2 cm tykke skiver og bank dem flade. Skær dem i mindre stykker, ca. 2 x 3 cm.

Læg dem i en plastpose og hæld marianden over. Masser kødet blidt med marinaden. Lad kødet trække i køleskabet i ca. 1 time, vend gerne posen et par gange.

 

Løse ris

Kom ris i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag  risen fra varmen og lad dem trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Stegning af kød

Vend det marinerede kød i maizena. Lad margarinen blive gyldent i en stegegryde. Steg kødstykkerne i ca. 1 min., ad flere gange. Tag dem op. Hæld ananasskiverne til afdrypning i en sigte,  (gem saften). Skær frugten i mindre stykker. Hæld væden fra bambusskuddene og skær dem evt. i mindre stykker. Svits hvidløg og det grofthakkede løg i smeltet magarine i gryden. Skær peberfrugt i mindre stykker og svits dem og bambusskud med i ca. 1 min., tilsæt til sidst ananas.

 

Sur & sød sauce

Rør ingredienserne til saucen sammen og kom blandingen i gryden. Bring retten i kog under omrøring. Tilsæt kødet og varm retten godt igennem.

Smag til, om nødvendigt,  med mere salt og peber.

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.