Forret   203
Print Opskrift i PDF

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

1 pk

Røget ørred

100-200 gr. Rejer
1 pk. Ostecreme

2,5 dl

Creme fraiche

1 stk.

Citron usprøjtet

1 ds. Aspargessnitter
1/4 pk. Peberrodssalat

1 stk.

Løg finthakket

2 stk. Æg hårdkogte

4 skv.

Godt brød (ristes)
1/2 stk. Salat iceberg el. lignende

 

Fremgangsmåde: Start med at riste brødskiverne. Kog æggene til hårdkogte i æggekogeren.
Mos ørredfileterne med en gaffel, bland cremefraichen, ostecremen, finthakket løg og peberrodssalat sammen, aspargessnitter skæres om nødvendigt i mindre stykker og blandes i cremen. Smag cremen til med salt og peber og bland den mosede ørred i.

Læg et salatblad på en ristet brødskive, en ordentlig klat creme ovenpå, halver et hårdkogt æg og læg som en sol i midten af cremen og fordel rejerne udenom, læg til sidst 1 skive citron på toppen

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   204
Print Opskrift i PDF
Frikassé af okseklump m. sur og sød peberrodssauce


Større billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

 

Antal personer: 4

ca. 1 kg.

Okseklump

10 stk. Hele peberkorn
2-3 stk. Laurbærblade

2 stk.

Løg

250 gr.

Gulerødder

200 gr. Selleri
1/2 ds. Ærter
1 ds. Majs (lille)

2,5dl.

Fløde

2 spsk. Friskrevet peberrod

2 spsk.

Hvidvinseddike

1½-2 spsk. Sukker

50 gr.

Margarine

2 spsk. Maizena

1 kg.

Aspargeskartofler

1 bdt.  Persille

Fremgangsmåde: Skær kødet i tern på 1,5-2 cm. kom kødet i en gryde, fyld vand på, så kødet lige er dækket, tilsæt 2 tsk. salt, løg, peberkorn og laurbærblade, kog op og når kødet kommer i kog, skru ned for blusset og lad det simre i 1-1,5 timer. Tag kødet op og hæld suppen gennem et dørslag og gem den til saucen.

Rens gulerødder og selleri, skær dem i stave på et mandolinjern, ca. 1 cm. og derefter i tern. Kom dem i en gryde med suppen og kog dem næste møre, (ca. 5 min.). Kom rodfrugterne  i et dørslag og gem til senere.

Smelt margarinen i en gryde, rør mel i under kraftig og konstant omrøring, tilsæt suppen, lidt ad gangen, tilsæt fløde, eddike og sukker, smag til med salt og peber, juster med eddi-ke/sukker til din egen smag, kom så kød, gulerødder og selleri i og til sidst ærter og majs. Lad det småsimre i ca. 10 min. Tilsæt til sidst lidt hakket persille. Husk retten må ikke koge med persillen.

Skyl kartoflerne, kog dem og pil dem, mens de er varme, hold dem varme evt. i ovn ved 75º, hak persille og drys over kartoflerne.

Så skulle det være spisetid.

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.