Forret   207
Print Opskrift i PDF
»Backypo« ruller på ristet brød m. pesto


Se større billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

4 stk.

Kylling inderfilet

8 skv. Bacon
1 stk. Porre  meget tyk

125 gr.

Pesto

4 skv.

franskbrød ristet

125 gr. Smør

 

Fremgangsmåde: Skyl kyllingestykkerne og tør dem med køkkenrulle. Skær det spidse stykke af og læg ovenpå. Krydr dem med salt og peber. 

Smør brødet med lidt smør på den ene side og rist skiverne med smørsiden opad. 

Skær roden af porren, skær et stykke af porren fra bunden på længde med kyllingefileten. Rids porren på langs, så du får 4 »rør«, skær resten af porrestykkets, måske mere, i ca. 1 cm. strimler på langs. Læg nogle af de tynde strimler i bunden af røret, læg kyllingestykket ovenpå og læg flere strimler rund om kødet, luk røret så stramt som muligt. Tag 2 stykker bacon og læg dem i forlængelse af hinanden, skal overlappe et par cm. i samlingen, rul så bacon stramt om porrerøret og læg rullerne i et ildfast fad. Sættes i en 200° varm ovn i ca. 20 min., eller til bacon tager farve. 

Smør nu det ristede brød med lidt smør, og et lag pesto efter smag. Vend rullerne en halv omgang, sæt brødet i ovnen på en plade ved siden af rullerne, med pestoen opad, når rullerne er færdigbrunede tages det hele ud af ovnen, brødet lægges på en desserttallerken, flæk rullerne på langs og læg dem på brødet og forretten er klar til servering

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   209
Print Opskrift i PDF
Glaseret skinke m. grønlangkål, perleløg og brunede kartofler

Se større billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

 

Antal personer 4

ca. 1000 gr. Landskinke

1 - 1½ spsk.

Dijon sennep

2½ spsk. Brun farin
2 spsk. Tvebakker (som rasp)

750 gr.

Grønkål (frost)

2,5 dl.

Fløde

1 spsk. Mel
1 tsk. Muskatnød (stødt)

1 gl.

Perleløg

800 gr. Små kartofler
3 spsk. sukker

25 gr.

Margarine

 

Fremgangsmåde: Kog skinken i letsaltet vand så det lige dækker. Skinken skal koge under låg i ca. 25 minutter. Lad den stå og trække i yderligere 25 minutter i kogevandet under låg. Gem lidt af kogevandet.

 Bland imens sennep og farin, og tænd ovnen på 225° C. Fjern nettet fra skinken, rids skindsiden i firkanter, uden at skære for dybt i kødet og smør den hele vejen rundt med senneps blandingen. Drys med pige hånd (eller let hånd) en smule rasp hen over glaseringen, så holder glaseringen sig bedre på skinken. 

Sæt den i ovnen i et fad eller på en rist med en bradepande under, og lad den hygge sig i den varme ovn i 5-10 minutter, til den får den kulør der passer dig. 

Tø grønkålen op. Smelt halvdelen af smørret i en gryde, tilsæt fløde og grønkålen, lad det småsnurre i 10 min. lav en smørbolle af resten af smørret og mel, læg den i gryden og rør jævnligt. Smag til med salt, peber, muskat og måske 1 tsk. sukker, (en smags sag). Juster evt. tykkelsen med lidt af kogevandet. 

Kog kartoflerne og pil dem. Drys sukker på en tør pande og smelt det uden at røre. Tilsæt margarine, lad det bruse op og kom kartoflerne på panden. Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det hele. Glasser perleløgene på samme måde. 

Skær skinken i tynde skiver og læg på et fad sammen med perleløgene, kartofler og grønlang kål i skåle.

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.