Fremgangsmåde:
Fjern evt. sener fra kødet. Lav et snit på langs, halvejs ned i kødet,
derefter et snit vandret til begge sider i bunden af det første snit, så kødet
kan »foldes ud« til en tyk plade. Pil løget og snit det fint.
Champignon renses og skæres i ca. 5 mm. tern,
ristes i ganske lidt olie på en pande til vandet er fordampet, det finthakkede
løg tilsættes og svitses med til det tager lidt farve. Blandingen lægges til
afkøling på en
tallerken.
Bland sennep og farin.
Bland
mel
med
salt
og
peber,
vend
de »udfoldede« kødstykker
i
blandingen
og
steg
dem
i
lidt
fedtstof,
på en meget varm
pande, max 2 min på hver side, lad dem køle af, læg skinkeskiverne på et stykke
film læg kødet med indersiden opad, fyld champignon/løgblandingen på indersiden
og rul kødet stramt sammen med skinken. Vrid begge enderne af filmen, som en
pølseende og lad den køle af i køleskabet, (eller fryser hvis du har travlt.) Rul
dejen ud, så du får 4 firkanter rullerne kan pakkes ind i. Pensl kødrullerne
med sennepsblandingen, læg dem midt på dejen, smør kanterne med æg og lav nogle
pæne og tætte pakker, evt. overskydende dej, skæres af og i fine strimler
bruges som dekoration på toppen, eller du kan ridse et mønster med en skalp
kniv (uden at skære igennem). Læg dem med samlingen nedad på en bageplade og
bag dem i ovnen ved 200° i ca. 20
min.
Rullerne
skæres
i 3
- 4
skiver
og
anrettes
pænt
på
et
fad
med
snitfladen
opad.
Kartofler og gulerødder renses og koges i 5 min. tages af kogevandet og
køles lidt af, kartofter halveres og gulerødder skæres i ca. 5 cm. stykker. Kom
½ dl. olie i en plastpose, 2 tsk. groft salt, 2 tsk. basilikum og
kartofler/gulerødder, ryst det hele godt sammen og fordel det i en bradeplade
med papir. Sæt i ovnen sammen med kødet.
Saucen tilberedes efter opskrift på pakken. Brug både mælken og fløden i
»vores udgave«.
|