Forret   213
Print Opskrift i PDF
Løgtærte


Se stort billede klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser dej: 

Antal personer: 4

1½ dl.

Hvedemel

1 dl. Durum- eller majsmel
75 gr.  Margarine

1 stk.

Æg 

1 tsk.

Salt lille

2 spsk. Vand

Løgfyld: 

Ca. 700 gr. Løg
2,5 dl. Madlavningsfløde
3 stk. Æg
25 gr. Margarine
1 tsk. Salt + lidt peber
1 tsk. Muscatnød
2 fed  Hvidløg (kan udelades)
50 gr. Revet ost

 

Fremgangsmåde: Smuldr margarinen i melet, i en skål, bland de øvrige dele i og ælt det hele godt sammen. Sættes evt. på køl i en halv time. Smør et tærtefad/ springform, rul dejen ud og beklæd den med dejen. Prik bunden og forbag i ovnen i 15 min. ved 200°. Pil løgene, halver dem os snit dem på langs i fine både, hvidløg hakkes fint. Svits løgene i margarinen på en pande, må godt tage lidt farve. Pisk æggene, kom fløde og krydderier i og til sidst løgene. Fordel det hele i tærteformen og bag ved 200° i ca. 30 min. de sidste 10 min. drysses osten over, så den bliver gratineret med. Serveres evt. med lidt grøn salat.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   214
Print Opskrift i PDF
Venøbøffer (næsten originale).


Se stort billede klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

 

Antal personer 4

Ca. 850 gr. Venøbøffer

800 gr.

Nye eller små pillekartofler

250 gr. Smør
Hvidløgspulver, salt og peber

 

Salat:

1/3 stk.

Icebergsalat

1/3 stk. Spidskål
1/3 stk. Gul peber

ca. 10 stk.

Cherrutomater

2,5 dl. Creme fraiche (ymer el. tykmælk kan også bruges)
5 spsk. Tomatketchup (stærk)

1/2 tsk.

Salt

1/2 tsk.

Peber

1 tsk. Sukker
1 spsk. Dijon sennep

 

Fremgangsmåde: Snit salat og kål fint og bland i en skål. Skær peber i 1 cm. tern, halver tomater og læg begge dele ovenpå salaten. Dressing blandes i en lille skål. Kartofler koges og pilles.

Sæt et ildfast fad på en kogeplade, så det er varmt når bøfferne lægges i. kom en pæn klat smør på panden, den skal være meget varm. Drys 3 max 4 bøffer, på begge sider, med hvidløgspulver, du skal ikke spare på det, en lille smule salt og peber. Læg nu bøfferne på panden en ad gangen og når den sidste er lagt på vendes den første. Når den sidste er vendt tages den første og lægges i det ildfaste fad. Ingen af bøfferne må få over 30 sek. på hver side, så det skal gå stærkt. Når den sidste bøf er stegt, koges panden af med resten af smørret, som hældes over bøfferne og gør det ud for sauce.

Server det hele og nyd en herlig egnsret.

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.