Fremgangsmåde:
Start med at blande yoghurt, ostecreme og det fintrevne løg, smag til
med lidt peber. Rist brødskiverne pænt lysebrune (ikke sorte). Del baconskiverne i halve og
steg dem på panden, når de er stegte lægges de på køkkenrulle, så de beholder deres
sprødhed. Tomater halveres, kerner pilles ud og den halve tomat skæres næsten i kvarte
(skal hænge sammen så det bliver en »vugge« til ægget.
Så skal vi have porcheret vore æg. Tag en kop, klip et stykke husholdningsfilm på ca. 40
cm. læg det dobbelt over koppen, tryk det lidt ned i koppen så der bliver en »skål« i koppen,
kom en 1/2 tsk. olie i bunden og slå et æg
ud
i koppen. Snur filmen sammen og sæt en klemme
på, gentag med resten af æggene. Kom vand i en lille gryde og bring i kog. Når det koger
godt, skru ned til trin 2, stil et minutur til 4,5 min. (er det store æg 5 min. små 4 min.) og kom
alle 4 æg i. når uret ringer, tages gryden af varmen og du pøser koldt vand i til vandet er fingervarmt.
Servering: Tag 4 tallerkner, læg en skive brød på, så en lille klat creme på som lim, læg så
et salatblad på, derefter lægges laksen lidt pænt på, en ordentlig klat creme, læg tomatvuggen
på midten, ægget i »tomatvuggen« og et stykke bacon på begge sider af tomaten. Klip
lidt karse over hele herligheden.
|