Fremgangsmåde:
Rens kartofler (evt. skrabe) og kog i letsaltet vand. Kom farsen i en skål
og rør (med røremaskine) først 1 tsk. salt og en lille tsk. peber i. rør så løg,
æg og mel (lidt ad
gangen), kom mælk i til farsen bliver ret lind. Sæt i køleskab i mindst ½ time. Tag springformen,
læg bagepapir i klemme i bunden, klip en strimmel til siden, der smøres med margarine
som lim til papiret. Kyllingestykkerne skylles og evt. pyntes, tørres og drysses med
lidt salt og peber, lægges i bunden af springformen som »hjuleger«, med den tykke ende
udad. Rens peberen og skær først i 5 mm. strimler og derefter i tern, drys så peberstykkerne
ud over kyllingen, derefter drysses de let ristede bacontern på. Fordel så forsigtigt farsen
ovenpå og sæt i ovnen ved 180º
i ca. 30 min. bliver skorpen for brun lægges stanniol over.
Sauce:
Smelt margarinen i en lille gryde, ved middel varme, smulr en bouillon tern i, pisk
melet i og pisk det godt sammen med margarinen, tilsæt mælk lidt ad gangen under
konstant piskning kog det godt igennem i nogle min. (så undgår du melsmagen i saucen),
juster evt. tykkelsen med lidt af kogevandet fra kartoflerne. Smag til med salt og måske lidt
peber, helt efter din egen smag, kom til sidst lidt kulør i.
Servering:
Fjern forsigtigt yderringen på springformen. Læg en tallerken/fad ovenpå med
bunden opad, vend hele molevitten, fjern bunden af springformen og se det færdige »hjul«.
|