Hovedret   219
Print Opskrift i PDF
Frikadellehjul m. kartofler og sauce.


Se stort billede klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

350 gr.

Flæskefars (evt. gris/kalv)

250 gr. Kylling inderfilet
1 dl. Mælk

1 stk.

Løg grofthakket el. 2 små

2 stk.

Æg

2 spsk. Mel
1 stk. Rød peber evt. snack
100-150 gr. Bacontern skal ristes let på panden
800 gr. Kartofler
800 gr. Kartofler
100 gr. Margarine
½ ltr. Mælk
2-3 spsk. Mel

 

Fremgangsmåde: Rens kartofler (evt. skrabe) og kog i letsaltet vand. Kom farsen i en skål og rør (med røremaskine) først 1 tsk. salt og en lille tsk. peber i. rør så løg, æg og mel (lidt ad gangen), kom mælk i til farsen bliver ret lind. Sæt i køleskab i mindst ½ time. Tag springformen, læg bagepapir i klemme i bunden, klip en strimmel til siden, der smøres med margarine som lim til papiret. Kyllingestykkerne skylles og evt. pyntes, tørres og drysses med lidt salt og peber, lægges i bunden af springformen som »hjuleger«, med den tykke ende udad. Rens peberen og skær først i 5 mm. strimler og derefter i tern, drys så peberstykkerne ud over kyllingen, derefter drysses de let ristede bacontern på. Fordel så forsigtigt farsen ovenpå og sæt i ovnen ved 180º i ca. 30 min. bliver skorpen for brun lægges stanniol over. 

Sauce: Smelt margarinen i en lille gryde, ved middel varme, smulr en bouillon tern i, pisk melet i og pisk det godt sammen med margarinen, tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant piskning kog det godt igennem i nogle min. (så undgår du melsmagen i saucen), juster evt. tykkelsen med lidt af kogevandet fra kartoflerne. Smag til med salt og måske lidt peber, helt efter din egen smag, kom til sidst lidt kulør i. 

Servering: Fjern forsigtigt yderringen på springformen. Læg en tallerken/fad ovenpå med bunden opad, vend hele molevitten, fjern bunden af springformen og se det færdige »hjul«. 

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert   220
Print Opskrift i PDF
Ananasformage m. flødeskum.


Se stort billede klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser:

 

Antal personer 4

1 ds. Ananas i skiver

100 gr.

Druer blå uden sten

2½ dl. Piskefløde
½ stk. Citron saften

4 stk.

Æggeblommer past.

4 stk. Æggehvider past.
4 spsk. Sukker
6 bl.

Husblas

50 gr. Mørk chokolade

 

Fremgangsmåde: Da retten ikke skal varmebehandles bruger vi pasteuriserede æg. Æggeblommer og sukker piskes godt sammen. Fløden piskes til en blød skum, æggehvider piskes grundigt, så de bliver meget stive. Ananasskiverne skæres i mindre stykker, (gem en hel ring til pynt på toppen). Husblasen udblødes i koldt vand i 5 min., kom citronsaft og lagen fra ananas i en lille gryde, varm lagen op. Husblasen tages af vandet og knyttes med en hånd fri for vand, smeltes i lagen (må ikke koge), lad det køle lidt af og pisk det i æggeblandingen. Der røres i det nu og da, til det begynder at tykne. Vend nu forsigtigt godt halvdelen af flødeskummet (resten skal bruges til pynt) og de piskede æggehviderne i, når massen er blevet så stiv, at den kan bære, tilsættes ananastykkerne. Kom det hele i en glasskål og sæt på køl i ca. 1 time. 

 

Inden servering skal vi pynte lidt. Læg den gemte ananasring på midten, kom den gemte flødeskum i en sprøjtepose og lav nogle ringe som vaniljekranse også en klat i midterringen, pynt med en drue i klatterne og evt. en ring udenom midterskiven. Riv lidt chokolade groft over til sidst.

 

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.