Fremgangsmåde:
Løgene pilles,
halveres og skæres i skiver. Kom lidt olie på panden og smid løgene i. Tag en
1/2 kop vand og 2 tsk. eddike, 1 tsk. salt og 1/4 tsk. peber, ryst det sammen og
hæld det over løgene, læg låg på panden, giv løgene 5 min. m. låg og god
varme, tag så
låget af og steg til vandet er fordampet, skru så ned til under halv varme, rør jævnligt
i løgene til de får en fin lysebrun kulør. Tag dem fra og hold den varme i
ovnen ved godt 100°
Rens del og steg
champignoner i lidt olie, må gerne tage lidt farve.
Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 1 cm. tykke. Bland mel
med salt og peber. Vend leveren i heri. Steges på panden i lidt olie,
4-5 minutter på hver side.
Kog
panden af med 2 dl. vand,
tilsæt fløden, jævnes om nødvendigt, tilsæt champignon, kulør og
smag til med salt og peber, kom leveren i sovsen. Serveres med de bløde løg
ovenpå.
Kartofler
renses og koges og serveres til, evt. m. rødbeder og selleripuré som tilbehør.
|