Hovedret   223
Print Opskrift i PDF

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

7-800 gr.

Kalvelever

1 kg. Kartofler
250 gr. Champignon

4-6 stk.

Løg (ca. 400 gr.)

2 spsk.

Mel

1/2 ltr.

Madlavningsfløde

Rødbeder

Eddike, kulør, salt og peber

Fremgangsmåde: Løgene pilles, halveres og skæres i skiver. Kom lidt olie på panden og smid løgene i. Tag en 1/2 kop vand og 2 tsk. eddike, 1 tsk. salt og 1/4 tsk. peber, ryst det sammen og hæld det over løgene, læg låg på panden, giv løgene 5 min. m. låg og god varme, tag så låget af og steg til vandet er fordampet, skru så ned til under halv varme, rør jævnligt i løgene til de får en fin lysebrun kulør. Tag dem fra og hold den varme i ovnen ved godt 100°

Rens del og steg champignoner i lidt olie, må gerne tage lidt farve.

Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 1 cm. tykke. Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri. Steges på panden i lidt olie, 4-5 minutter på hver side.

Kog panden af med 2 dl. vand, tilsæt fløden, jævnes om nødvendigt, tilsæt champignon, kulør og smag til med salt og peber, kom leveren i sovsen. Serveres med de bløde løg ovenpå.

Kartofler renses og koges og serveres til, evt. m. rødbeder og selleripuré som tilbehør.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert   224
Print Opskrift i PDF
Butterdejsstang m. æblefyld og makronlåg.


kommer senere

 

Ingredienser:

 

Antal personer 4

2 pl. Butterdej

2 stk.

Madæbler

1/2 dl. Vand
1/2 dl. sukker

150 gr.

Flormelis

1 stk. Æggehvide
10 stk. Makroner små

 

Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 220 grader. Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i små stykker. Kog dem til grød med vand og sukker, må gerne være lidt små klumper i og hæld den i en skål til afkøling.  
Rul dejen ud i en tynd aflang plade 20 x 45 cm. Buk en kant på 1 cm., så kanten bliver dobbelt.  Prik den med en gaffel, læg den på en bageplade med bagepapir og bag den midt i ovnen ca. 15 min. Tag pladen ud og skru ned til 200 grader.  
Fordel æblegrøden på stangen. Pisk  æggehviden sammen med flormelis og knuste makroner. Bred massen over æblegrøden og sæt pladen i ovnen ca. 15 min. – til overfladen er gylden. Lad stangen afkøle på en rist.

 

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tilbehør   226
Print Opskrift i PDF
Selleri/æblepuré.


kommer senere

 

Ingredienser:

 

Antal personer 4

Ca. 250 gr. Selleri

1 stk.

Æble gerne madæble

1/1/ Madlavningsfløde
1 stk. Løg lille, eller 1/2 mellem
1 tsk. Salt

11

Peber

1 tsk. Sukker
1/2 tsk. Muskatnød
2 tsk. Eddike
1 tsk. Maizena

 

Fremgangsmåde: Selleri og løg renses og skæres i små tern, læg ternene i en lille gryde, hæld fløden over og kog op, rør flittigt, mens sellerien koger op, skrælles æblet, fjern kernehus, skær i tern og kom også dem i gryden, tilsæt salt, sukker eddike, peber og muskatnød, smag til med måske lidt mere krydderi, efter din smag.

Når sellerien er kogt godt mør, blendes det hele til en jævn creme med en stavblender, juster konsistensen med maizenamel.

Serveres som tilbehør til mange retter, enten lun eller kold.

 

 

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.