Fremgangsmåde
Saltdej: Bland salt, mel, 2 dl vand og 2 spk olie, ælt dejen godt sammen. Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm.)
Roastbeef: Lad smørret gyldne i en pande ved god varme og brun kødet, der er krydret med friskkværnet peber, på alle sider. Tag så kødet af og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin, timian og persille få min. i resten af smørret. Fordel de ristede krydderurter over kødet. Luk enderne af dejen ind over mørbraden og læg derefter den ene dejside op og pensl kanten med vand. Læg derefter den anden side op. Sørg for at pakken er helt tæt. Læg pakken med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande. Sæt et stegetermometer i, så spidsen er midt i kødet. Bag den midt i ovnen. Bagetiden er ca. 25 minutter ved
225° alm. Ovn, til termometret viser 57-58°. Tag kødet ud og lad det hvile til
termometret viser 62 max. 65° Slå så dejen itu, den kan ikke spises. Kødet skæres i tynde
skiver på 5 - 10 mm.
Flødekartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i 5 mm. skiver. Kom skiverne i en gryde og forkog dem i max. 5 minutter. Hæld vandet fra og damp skiverne tørre. Pil løg og skær dem i skiver. Smør et ildfast fad og læg halvdelen af kartoffelskiverne i, læg så løgskiverne på og bagefter resten af kartoflerne. Hæld fløden, iblandet muscatnød, over, krydr med salt og peber, drys den revne ost på toppen og sæt i ovnen ved
200° til overfladen får en pæn brun farve.
|