Fremgangsmåde:
Skær sølvsenen af mørbraden, skær så i ca. 3 cm. skiver. Bank
skiverne,
eller klem dem en smule med hånden, (skal ikke mases), krydr med salt og peber.
Pil løgene og skær dem i skiver. Kom en sjat olie på en pande, kom løgene på og
skru godt op for varmen, tilsæt en kop vand og 2 tsk. eddike, læg evt. låg på i
nogle minutter, tag låget af og når vandet er fordampet, sku ned til 1/3 varme,
rør i løgene af og til indtil de får en passende farve, skal kun være lidt
brune. Læg løgene til side. Skær bacon i 10-15 mm stykker og rist dem på
panden i lidt olie, læg dem på et stykke køkkenrulle, så de bevarer
sprødheden. Kom så lidt olie på panden, varm den godt op og steg
mørbradskiverne i et par minutter på hver side, kom skiverne i et ildfast fad
og sæt i ovnen ved 175º i 20 min. fordel så løg ovenpå bøfferne og drys bacon på som topping,
giv så det hele 10 min. mere i ovnen.
Kartoflerne vaskes og evt. »øjne« fjernes, kog dem i letsaltet vand.
Smelt 50-100 gr. margarine i en lille gryde, når margarinen er smeltet,
kommer du en pæn spiseskefuld mel i og pisker det sammen, kom halvdelen
bouillonen i lidt af gangen, hak peberroden fint, kom godt halvdelen i saucen,
sammen 1 tsk. sukker og 2 tsk. eddike, kom så fløden i og kog godt op, smag til
med mere peberrod efter din smag, det er lettere at tilsætte mere, end at tage
noget af. Juster tykkelsen af saucen med bouillon.
|