Fremgangsmåde:
Begynd med at
rense/skrabe el. skrælle og koge kartoflerne. De skal i koldt vand med en god
sjat salt. Når kartoflerne er i kog, skru ned til næstlaveste temperatur, løft
ikke låget og giv dem ca. 15 min. prøv om de er færdige, med en kniv eller
gaffel. Hæld vandet fra, men gem noget af vandet til saucen. Smid et
viskestykke henover for at holde på varmen.
Pisk æggene sammen med
en gaffel i en tallerken eller et lille fad. Bland raspen med salt og peber (en
god portion peber), i en anden tallerken. Vend flæskeskiverne først i æg og
derefter i rasp, kom fedtstof på panden og steg skiverne et par minutter på
hver siden. Tag bradepanden, læg risten over og sæt de halvstegte skiver
lodret i risten (med sværsiden opad). Steg dem færdige i 20-25 min. ved 175°.
Sovs: Smelt margarine i en lille gryde, kom løg i og sauter det i
margarinen - rør i det - det er vigtigt at, det ikke tager farve, kom melet
i og rør i 3-4 minutter, så det bliver til en smør/ løg-bolle. Hæld fløden i
lidt i gangen, lad det småkoge nogle minutter, juster tykkelsen med kogevand
(fra kartoflerne), indtil sovsen har den rette gode tykkelse og lad den småkoge
et par minutter. Kom citronsaften i, smag til med salt og peber, kom hakket
persille (hak med en kniv, ikke maskine den knuser persillen) i lige inden
servering og vær ikke nærig med mængden.
|