Fremgangsmåde: I to skåle deles de 4 æg i hvider
og blommer. I skålen med blommer blandes den drænede hakkede spinat i.
Herefter krydres med salt og peber. Æggehviderne piskes stive og vendes i
blandingen med spinat og æggeblommer.
En bageplade gøres klar med bagepapir. Smør bagepapiret med lidt olie eller
smør. Det gør at det nemmere at rulle rouladen til sidst. Blandingen fordeles
på hele bagepladen, så du har en firkant. Sættes i ovnen ved 200º varmluft i 15min., tag den ud og
lad den afkøle under et fugtigt viskestykke.
Imens røres
philadelphia med hakket forårsløg, dild, (gem nogle små kviste til pynt), citronsaft,
salt og peber.
Når bunden er afkølet smøres den med dildcremen, ørredstykkerne fordeles, så
de dækker det meste af overfladen.
Rouladen rulles med bagepapiret så det kan holde den sammen. Læg den på frost
i 1½ time (eller mere, hvis du har tid), og skær den i skiver på ca. 1,5 cm. når
du skal bruge den.
Anret skiverne taglagt
på et fad, lav nogle ringe eller striber af mayonnaise ovenpå, og fyld dem op med rejer, pynt med dildkviste og læg citronbåde ved
siderne, så det ser lidt pænt ud.
Serveres med
stykker af lun flûte til.