| |
Ingredienser:
|
Personer:
4
|
8
skv.
|
Hamburgryg
(i 10/20 mm. skiver)
|
2
stk.
|
Løg
|
1
stk.
|
|
250 gr.
|
|
½
stk.
|
|
250
gr.
|
|
3
spsk.
|
Sød
chilisauce
|
½
ltr.
|
Piskefløde
|
1
kg.
|
Kartofler
|
|
|
Fremgangsmåde: Rens champignoner, skær stokken af og hovedet i stykker på størrelse
med en tommelfingernegl. Pil løgene, halver dem og skær dem i skiver. Rens porren og skær
den i skiver på 1 – 2 cm., rens gulerødderne, tag et par stykker fra og skær i 1
cm. skiver.
Tag en lille gryde, kom porre- og de små gulerodsstykker i hæld vand på, så de lige er dækket
og kog dem i 10 min. skræl kartofler, skær dem måske i mindre stykker, skær gulerødder i
passende stykker, kom begge dele i en gryde, kom vand og en sjat salt ved og kog til kartoflerne
er møre.
Læg kødskiverne på bordet, krydr dem på begge sider med peber, kom et par spsk. olie på en
pande, varm den godt op og giv kødet et min. (max.) på hver side. Læg kødet i et stort ildfast
fad. Steg champignon, så de får lidt farve, læg dem til side og giv løgene en tur, så de lige begynder
at tage farve, læg dem sammen med champignoner. Peberen renses for kerner og
særes i tern på 5 – 10 mm., vendes på panden i et minut og lægges sammen med
løg/champignon.
Hæld porre/gulerodsstykker i et dørslag, vandet de er kogt i bruges som bouillon til saucen.
Tag en ca. 3 ltr. gryde, smelt 50-75 gr. margarine i den, pisk 2 spsk. mel i den smeltede
margarine, spæd op med bouillon og fløde, kom chilisaucen i, kog op og smag på det, kom
kulør i for et syns skyld, måske der skal lidt mere krydderi i, kom så løg, champignon, peber,
porre/gulerodsstykker i. lad det simre et kvarter, og hæld så det hele over kødet. Kan det ikke
være i fadet, så lad det stå i gryden og fyld det i til »2. omgang«. Fadet sættes i ovnen ved
175º i 45 min.
|
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.
|
|