Hovedret   243
Print Opskrift i PDF
Hamburgryg i fad

 For større billede  klik

Ingredienser: 

Personer: 4

8 skv.

Hamburgryg (i 10/20 mm. skiver)

2 stk.

Løg

1 stk.

Porre

250 gr.

Gulerødder

½ stk.

Rød peber

250 gr.

Champignon

3 spsk.

Sød chilisauce

½ ltr.

Piskefløde

1 kg.

Kartofler

Fremgangsmåde: Rens champignoner, skær stokken af og hovedet i stykker på størrelse med en tommelfingernegl. Pil løgene, halver dem og skær dem i skiver. Rens porren og skær den i skiver på 1 – 2 cm., rens gulerødderne, tag et par stykker fra og skær i 1 cm. skiver. Tag en lille gryde, kom porre- og de små gulerodsstykker i hæld vand på, så de lige er dækket og kog dem i 10 min. skræl kartofler, skær dem måske i mindre stykker, skær gulerødder i passende stykker, kom begge dele i en gryde, kom vand og en sjat salt ved og kog til kartoflerne er møre. 
Læg kødskiverne på bordet, krydr dem på begge sider med peber, kom et par spsk. olie på en pande, varm den godt op og giv kødet et min. (max.) på hver side. Læg kødet i et stort ildfast fad. Steg champignon, så de får lidt farve, læg dem til side og giv løgene en tur, så de lige begynder at tage farve, læg dem sammen med champignoner. Peberen renses for kerner og særes i tern på 5 – 10 mm., vendes på panden i et minut og lægges sammen med løg/champignon. 
Hæld porre/gulerodsstykker i et dørslag, vandet de er kogt i bruges som bouillon til saucen. Tag en ca. 3 ltr. gryde, smelt 50-75 gr. margarine i den, pisk 2 spsk. mel i den smeltede margarine, spæd op med bouillon og fløde, kom chilisaucen i, kog op og smag på det, kom kulør i for et syns skyld, måske der skal lidt mere krydderi i, kom så løg, champignon, peber, porre/gulerodsstykker i. lad det simre et kvarter, og hæld så det hele over kødet. Kan det ikke være i fadet, så lad det stå i gryden og fyld det i til »2. omgang«. Fadet sættes i ovnen ved 175º i 45 min.

 

 

 

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert   245
Print Opskrift i PDF
Blomme/banan/mazarintærte m. flødeskum

For større billede  klik

 

Ingredienser mørdej:

 

Antal 4

150 gr.

Hvedemel

100 gr.

Margarine

50 gr.

Flormelis

1 stk.

Æg

Mazarindej:

200 gr.

Marcipan

125 gr.

Margarine

125 gr.

Sukker

1 stk.

Æg

3 tsk.

Mel

Fyld:

1 stk.

Banan

ca. 10 stk.

Blommer

1½ dl.

Abrikosmarmelade

¼ dl.

Piskefløde

 

Fremgangsmåde: Kom mel og det sigtede flormelis i en skål, hak margarinen sammen med melet, saml det hele medv ægget, og sæt på køl i ½ time. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærte-eller springform. Smør så formen godt, og beklæd bund og sider med mørdej. Prik bunden godt med en gaffel og bag formen i ovnen i 15 min. ved 225°. Mens den køler lidt af, laver du mazarindejen. Marcipan og sukker æltes sammen til alt sukkeret er godt indarbejdet i marcipanen. Tilsæt margarinem lidt efter lidt og derefter æggene, et ad gangen. Kom til sidst melet i og ælt ganske kort til alt er godt blandet. 
Fyld dejen i den bagte form og glat den pænt ud, skær så bananen i 1 cm. Skiver og pres skiverne godt ned i dejen. Vask, blommer skær dem midtover på langs eller tværs, fjern sten og skær i skiver el. både og fordel dem pænt ovenpå, sættes i ovnen ved 200° i ca. 30 min., abrikosmarmeladen moses gennem et dørslag, og pensles ud over den varme tærte, også kanten. Server tærten lun eller kold, med flødeskum, is eller creme til.

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.