Forret   247
Print Opskrift i PDF
Peking suppe

kommer senere

Ingredienser: 

Personer: 4

250 gr.

Kylling (bryst eller inderfilet)

200 gr.

Skinkeschnitzel

1 stk.

Æg

100 gr.

Bambusskud

100 gr.

Svampemix

1 bdt.

Forårsløg

1 stk.

Gulerod

1½ ltr.

Bouillon

25 gr.

Risnudler / tynde glasnudler

4 spsk.

Vermouth (Martini)

2 spsk.

Soyasauce

2 spsk.

Maizena

1 tsk.

Sambal orlek

1 stk.

Flûte (lunet i ovn og skøret i skiver)

Fremgangsmåde: Skær kødet i tern på ca. 15 mm. Svampe renses og skæres i stykker på ca. 
1 cm. Bambusskud skæres i tynde skiver på tværs. Gulerod skæres i stænger som tændstikker (brug evt. mandolinjern), ca. 3 – 4 cm. lange. Forårsløg, det hvide skæres i 5 mm. skiver, det grønne i fine strimler som guleroden. 
Bland vermouth, citronsaft, soja og sambal orlik i en skål. Sæt en pæn stor gryde på komfuret, hæld 2-3 spsk. olie i og varm godt op, kom så kødtern i og svits til det bliver hvidt, skal ikke tage farve. Tag kødet op med en hulske, steg så svampene i et par minutter, tilsæt bouillon, soyablandingen og bambusskuddene, lad det koge i ca. 10 min., tilsæt så nudler og lad dem koge med i 2 min., pisk ægget og tilsæt det under kraftig omrøring, rør maizena med lidt vand, tilsæt lidt ad gangen til suppen har den rette kosistens. Tilsæt så forårsløg, gulerod og kød og lad det småsimre lidt, smag til med salt og peber om nødvendigt. Serveres med lun flûtes til.

 

 

 

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret   246
Print Opskrift i PDF
Kylling i fad m. grønt og saltbagte kartofler

kommer senere

 

 

Ingredienser mørdej:

 

Antal 4

4 stk.

Kylling overlår

4 stk.

Kylling underlår

200 gr.

Gulerødder

1 stk.

Porre

250 gr.

Champignon

1 stk.

Løg

1 stk.

Tomat stor

1 kg.

Kartofler (små gerne vaskede)

125 gr.

Smør

Salt, peber og herpes de provence

 

Fremgangsmåde: Rens champignoner og skær dem i halve el. kvarte. Rens porre og gulerødderne og skær i skiver på 15-20 mm. Pil løg og skær i tynde både, tomaten halveres og skæres i tynde skiver. Tag et ildfast fad, smør det med et par spsk. olie, eller for det med staniol, for at lette rengøringen. Fordel porre, gulerødder, tomat og løg i bunden. 
Overlårene renses for urenheder, langs med rygbenet er der en lomme med snask, fjern det med en finger eller enden af en teske under rindende vand. Fjern de ca. 4 ribben, skær dem løs og vrid dem og rygraden, som de sidder fast på, af. Krydr overlårene først på indersiden, med salt, peber og herpes de provence, vend stykkerne og læg dem ovenpå det grønne, gentag krydringen, spar ikke på herpes de provence, det gir en rigtig god smag. Underlårene krydres på samme måde og placeres i mellemrummene. Drys så champignon langs yderkanten af fadet og sæt i ovnen ved 175° i ca. 45 min., lidt kortere hvis ovnen er forvarmet. Skindet skal være knasende sprødt. 
Kartoflerne renses, skal ikke skrælles, kom 2-3 spsk. olie og en spsk. groft salt i en plastpose, hæld kartoflerne i og ryst det hele godt sammen. Tag en bradepande, beklæd med bagepapir fordel kartoflerne på pladen og sæt i ovnen den sidste halve time sammen med kødet. 
Vi laver ingen sauce, men bruger en klat smør i stedet for.

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv    Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.