FORRET    129
Print Opskrift i PDF
Ørredfilet m. brøndkarsesauce og vaniljemajs 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

Ørred:

4 stk.

ørredfiletter á ca. 120 gr.

1 spsk.

olie

2 spsk.

smør

Sauce:

150 gr.

kartofler

5 dl.

grøntsagsjuice

1 stk.

laurbærblad

1 stk.

chilli (lille tørret)
1 dl. fløde

1 spsk.

smør
1 bdt. brøndkarse
1 fed hvidløg
1 knivsp. ingefær
1 knivsp. muskatnød

Majs:

200 gr.

majs (dåse)
2 spsk. smør
½ stang vanilje
salt, peber og lidt stødt chilli
 

Fremgangsmåde:

Ørred: Beklæd en bageplade med bagepapir og pensel papiret med olie, læg fisken herpå og dæk dem med film. Sæt dem i den forvarmede ovn (ca. 80º) i 10 – 12 min., pensel dem med lidt smeltet (gerne lidt brun) smør og krydr dem med lidt salt og chili.

Sauce: Skræl kartofler og skær dem i små tern. Kog dem i bouillon tilsat laurbærblad og chili i 20 - 25 min. (småsimre). Fjern laurbærblad og chili. Riv hvidløg og kom kartofler og de øvrige ingredienser i en blender. Blend til en jævn creme, som smages til med evt. mere krydderi.

Majs: Smelt smør på en pande ved svag varme, skrab vaniljekornene af stangen og bland dem i smørret, kom majsene i og vend dem godt i blandingen, bemærk: Skal ikke steges. Krydr med salt, peber og en knivspids chili.

Servering: Anrettes på en forvarmet tallerken. Læg først den lune sauce på tallerkenen (på størrelse 
med et stort spejlæg), drys majs ovenpå og læg til sidst den lune ørred på. 
 

En flot og anderledes forret. (»lånt« fra ZDF)  

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOVEDRET    113
Print Opskrift i PDF

 

Braiseret herreret 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

800 gr.

nakkefilet

4 spsk.

rasp

500 gr.

aspargeskartofler (eller nye)

400 gr. 

gulerødder

4 spsk.

soya

2 dl.

vand

1 stk.

øl (mørk evt. stout)

4 stk.

løg

3 stk.

laurbærblade

40 gr.

margarine

ca. 50 gr.

smør
1 bdt. persille
salt og peber
 

Fremgangsmåde:

Skær kødet i 4 tykke skiver, (tykkere end alm. koteletter). Pil løgene og hak dem i tern. Kom lidt af margarinen på en pande. Kryd kødet med salt og peber og brun det, når panden er godt varm. Læg kødet til side, kom resten af margarinen og en halv kop vand på panden, skru ned til ½ varme og hæld løgene på, læg låg på panden og lad løgene simre til de er møre, (uden at de tager farve). Tilsæt rasp og soja og rør godt rundt. Tag halvdelen af løgene og læg dem ovenpå kødstykkerne, læg kødet ovenpå de resterende løg i panden, tilsæt øl, vand og laurbærblade, (kødet skal ikke være helt dækket), læg låg på og lad det simre i 1 time uden at der røres i det. Når tiden er gået, tages kødet op, Hæld resten i en gryde gennem et dørslag, kog saucen lidt ind, tilsæt evt. lidt meljævning. Kom kød, sauce og løg (fra dørslaget) i et ildfast fad.

Vask kartoflerne og skrab/skræl gulerødder (skær dem  i ca. 5 cm. stykker, er de store også flækket). 
Husk denne regel:
Alt hvad der gror under jorden, skal i koldt vand, det der er over jorden skal i varmt el. kogende vand.

Kog kartofler og gulerødder i en gryde tilsæt salt når de koger. Lad kartoflerne afkøle lidt og pil dem.
Smelt smør i en gryde tilsæt de pillede kartofler, gulerødder og den finthakkede persille og bland det hele godt.

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex