Fremgangsmåde:
Drys
1 tsk. salt og en strøget tsk. peber over farsen, bland
kødet med finthakket eller revet løg, røres rigtig godt med æg, rasp,
mel, vand eller danskvand. Hæld ikke alt vandet i af een
gang, farsen skal have en fast konsistens. Farsen sættes køligt i min.
½ time.
Den nederste del af kålstokken skæres af. (Stik stokken ud som »en
gulerod«, så er det lettere at pille de varme blade af)
Hvidkålshovedet koges i letsaltet vand og bladene skæres af, efterhånden
som de bliver bløde. Husk at gemme kogevandet til sovsen!
Læg bladene i et dørslag til afdrypning.
Farsen deles i 8-12 portioner, som pakkes ind i et (måske 2) kålblad(e), der ombindes
med bomuldsgarn.
Kåldolmerne brunes godt på alle sider i en stegegryde/pande i lidt olie,
krydres med salt og peber.
Skær
resten af kålen i kvarter og snit den i ca. 1 cm. skiver til brunkålen.
Drys
sukkeret jævnt i bunden af gryden og lad det smelte UDEN omrøring, når
sukkeret er smeltet røres margarinen i. Den snittede kål hældes i og
omrøres godt med en hulske, rør helt i bund så kålen bliver blandet med
al karamellen, læg de brunede kåldolmere i kålen, tilsæt ca. 3 dl
vand og lad det simre under låg i en times tid. Rør forsigtigt i kålen
et par gange.
Kom
ca. 6 dl. af vandet fra kålen i en kasserolle, rør 2 spsk. sovsejævner
i en kop af væden og rør det ud. Kog vandet op og tilsæt jævningen
under omrøring, lad det småkoge i ca. 5 min. tilsæt kulør og smag til
med salt og peber.
Nogle
er måske vant til at få kartofler til, men er der for lidt kål kan man
evt. servere en god skive ristet rugbrød til.
DESSERT
250
Print Opskrift i PDF
Ingredienser:
|
|
|
Antal personer:4
|
|
250 gr. |
gulerødder |
|
|
4 stk. |
tvebakker |
|
|
100 gr. |
dajm
chokolade |
|
|
125 gr. |
makroner
små |
|
|
2 tsk. |
flormelis |
|
|
2 tsk. |
vaniljesukker |
|
|
2,5 dl
|
piskefløde |
|
|
2,5 dl
|
creme fraiche 18% |
|
|
|
|
|
Fremgangsmåde:
Hak dajm, knus makroner og tvebakker. Bland de 3 dele, læg halvdelen i
bunden af et tærtefad, pisk fløden, pisk flormelis og vaniljesukker i, vend creme fraichen i.
læg halvdelen ovenpå blandingen i tærtefadet, kom resten af makronblandingen ovenpå
fløden, fordel derefter resten af fløden herpå og til sidst den revne gulerod. Sættes gerne på
køl et par timer inden servering.
|
|