OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 12. september 2011
Print Opskrift i PDF

Forret 87

Vafler m.
ost, sardiner, rejer og mango 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

200 gr.

ost naturel

1 stk.

mango moden

150 gr.

rejer

1 ds.

sardiner røgede

2 tsk.

pomeransskal

4 stk.

vafler

salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

   

En hurtig og let forret. Hæld olien fra sardinerne, skær dem i 1 cm. stykker (smid halen væk hvis du er sart, den kan sagtens spises). Hak pomeransskallen fint, skræl mangoen og skær den i ca. 1 cm. terninger. Bland det hele sammen i osten og fyld kræmmerhusene, der spises som en isvaffel.

Det er en anderledes forret, men hvorfor ikke prøve noget nyt.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 88
Print opskrift i PDF

Venøbøffer 
m. bacon kartofler
champignon og tzatziki

klik for stort billede

 

Ingredienser:

ca. 1 kg.

okseklum el. okseinderlår

1 stk.

hvidløg til mix.

500 gr.

champignon

ca. 250 gr.

smør til stegning

salt peber & kulør

Baconkartofler:

1 kg.

kartofler mellemstore

1 pk.

bacon

150 gr.

mozzarellaost revet

2-3 tsk.

basilikum

Tzatziki:

1 stk.

agurk

1 bg.

creme fraiche

1 tsk.

hvidløgsmix

 

Fremgangsmåde:  

   

 Få slagteren til at skære bøfferne ud max. 4 mm. tykke, (køb ikke færdige som er bedst egnet til skosåler). Pil hvidløget og pres feddene i en kop el. syltetøjsglas (kan sagtens gemmes) tilsæt 1 tsk. balsamikoeddike (ikke mere) og en sjat olie, rør det godt sammen, læg bøfferne på et stykke bagepapir, pensl med hvidløgsmix og drys med lidt peber og salt, vend dem og giv den anden side samme tur. Varm en stor pande godt op kom en klat smør på og steg bøfferne max ½ minut på hver side. Læg dem i et fad og hold dem varme. Rens og del champignoner og steg dem i smør/hvidløgsresten fra bøfstegningen, hæld dem over bøfferne.

Baconkartofler: Vask kartoflerne grundigt uden at rive hul i skindet, kog dem til de er næsten møre. Køl dem lidt af og flæk dem på den lange led. Skrab et par teskefulde ud i midten. Bland basilikum og ost, fyld det i hulrummet og læg kartoflerne sammen, vikl et stykke bacon om og steg kartoflerne på panden til baconen er sprød.

Tzatziki: Flæk agurken, skrab de fleste kærner ud med en teske. Riv agurken, drys lidt salt over og vend rundt. Lad det stå ½ time, skyl saltet af og pres vandet af, Bland det hele sammen og lad det stå på køl i mindst en ½ time.

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bagværk 89

Print Opskrift i PDF

Napoleonsstænger
a la Jensen 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

250 gr.

mel

4 stk.

marcipanbrød

175 gr.

smør

50 gr.

sukker

1 tsk.

æg

 

Fremgangsmåde: 

   

Hvorfor gøre som vor mor. Vi laver ikke napoleonshatte, men stænger. Ælt mel, smør og sukker godt sammen, sæt dejen på køl i ca. 1 time, rul den ud i ca. 4 mm. tykkelse, skær 2 strimler på ca. 30 x 8 cm. og 2 strimler på 30 x 6 cm. Læg 2 marcipanbrød i forlængelse af hinanden på en smal strimmel, smør kanten udenom marcipanbrødet med sammenpisket æg, læg den brede strimmel ovenpå og klem den sammen om brødet og »lim« den til underdelen. Den resterende dej rulles ud og stikkes ud med et glas, så er der »Specier« af resten af dejen. Hvis du smører dem med æg og drysser med kanel og sukker er det »Jødekager«, Bages ved 200º til de er pænt lysebrune. Når Napoleonsstængerne er afkølet, skæres de i skiver i selvvalgte tykkelser.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.