| |
OpskriftindexOpskriftindex
opskrift
er
den 12. september 2011 Print
Opskrift i PDF
Forret
Ingredienser:
|
|
|
Antal personer:4
|
|
200 gr. |
ost naturel |
|
|
1 stk. |
mango moden |
|
|
150 gr. |
rejer |
|
|
1 ds. |
sardiner røgede |
|
|
2 tsk. |
pomeransskal |
|
|
4 stk. |
vafler |
|
|
|
salt og peber |
|
Fremgangsmåde:
|
|
|
En hurtig og let forret. Hæld olien fra sardinerne, skær dem i 1 cm. stykker (smid halen væk hvis du er sart, den kan sagtens spises). Hak pomeransskallen fint, skræl mangoen og skær den i ca. 1
cm. terninger. Bland det hele sammen i osten og fyld kræmmerhusene, der spises som en isvaffel.
Det er en anderledes forret, men hvorfor ikke prøve noget nyt.
|
Hovedret
Print opskrift i PDF
Ingredienser:
|
|
|
|
|
ca. 1 kg. |
okseklum el. okseinderlår |
|
|
1 stk. |
hvidløg til mix. |
|
|
500 gr. |
champignon |
|
|
ca. 250 gr. |
smør til stegning |
|
|
|
salt peber & kulør |
|
|
Baconkartofler:
|
|
|
|
|
1 kg. |
kartofler mellemstore |
|
|
1 pk. |
bacon |
|
|
150 gr. |
mozzarellaost revet |
|
|
2-3 tsk. |
basilikum |
|
|
|
|
|
Tzatziki:
|
|
|
|
|
1 stk. |
agurk |
|
|
1 bg. |
creme fraiche |
|
|
1 tsk. |
hvidløgsmix |
|
Fremgangsmåde:
|
|
|
Få slagteren til at skære bøfferne ud max. 4 mm. tykke, (køb ikke færdige som er bedst egnet til skosåler). Pil hvidløget og pres feddene i en kop el. syltetøjsglas (kan sagtens gemmes) tilsæt 1 tsk. balsamikoeddike (ikke mere) og en sjat olie, rør det godt sammen, læg bøfferne på et stykke bagepapir, pensl
med hvidløgsmix og drys med lidt peber og salt, vend dem og giv den anden side samme tur. Varm en stor pande godt op kom en klat smør på og steg bøfferne max ½ minut på hver side. Læg dem i et fad og hold dem varme. Rens og del champignoner og steg dem i smør/hvidløgsresten fra bøfstegningen, hæld dem over bøfferne.
Baconkartofler:
Vask kartoflerne grundigt uden at rive hul i skindet, kog dem til de er næsten møre. Køl dem lidt af og flæk dem på den lange led. Skrab et par teskefulde ud i midten. Bland basilikum og ost, fyld det i hulrummet og læg kartoflerne sammen, vikl et stykke bacon om og steg
kartoflerne på panden til baconen er sprød.
Tzatziki:
Flæk agurken, skrab de fleste kærner ud med en teske. Riv agurken, drys lidt salt over og vend rundt. Lad det stå ½ time, skyl saltet af og pres vandet af, Bland det hele sammen og lad det stå på køl i mindst en ½
time.
|
bagværk
Print
Opskrift i PDF
Ingredienser:
|
|
|
Antal personer:4
|
|
250 gr. |
mel |
|
|
4 stk. |
marcipanbrød |
|
|
175 gr. |
smør |
|
|
50 gr. |
sukker |
|
|
1 tsk. |
æg |
|
Fremgangsmåde:
|
|
|
Hvorfor gøre som vor mor. Vi laver ikke napoleonshatte, men stænger. Ælt mel, smør og sukker godt sammen, sæt dejen på køl i ca. 1 time, rul den ud i ca. 4 mm. tykkelse, skær 2 strimler på ca. 30 x 8 cm. og 2
strimler på 30 x 6 cm. Læg 2 marcipanbrød i forlængelse af hinanden på en smal strimmel, smør kanten udenom marcipanbrødet med sammenpisket æg, læg den brede strimmel ovenpå og klem den sammen om brødet og »lim« den til underdelen. Den resterende dej rulles ud og stikkes ud med et glas, så er der »Specier« af resten af
dejen. Hvis du smører dem med æg og drysser med kanel og sukker er det »Jødekager«, Bages ved 200º til de er pænt lysebrune. Når Napoleonsstængerne er afkølet, skæres de i skiver i selvvalgte tykkelser.
|
|